Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Stollen - Tysk julfruktkaka
Recept på Stollen, Tyskarnas svar på vår fruktkaka till jul.
Räcker till ca 12 bitar
Räcker till...
ca 12 bitar
Recepttyp
Mjuka kakor
Fruktkaka
Tillfälle
Jul
Ingredienser
Så gör du
- 8 dl vetemjöl
- 1 påse Torrjäst
- 2,5 dl ljummen mjölk
- 2 st äggulor
- 100 g mjukt smör
- 1 dl florsocker
- 1 förp Dr. Oetker korinter
- 1 förp Dr. Oetker suckat
- smält smör till pensling
- florsocker till dekoration
Blanda mjöl och torrjäst i en bunke. Rör ned mjölk, ägg och smör under ständig omrörning. Tillsätt florsocker och frukt och knåda till en jämn och slät deg.
Låt jäsa under bakduk tills degen fördubblat sig i storlek.
Platta ut degen till en fyrkant och vik in sidorna från både vänster och höger till en avlång kaka. Lägg kakan på smord plåt och låt jäsa ca 35 min.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 40 minuter. (Varmluft 150 grader).
Pensla smält smör på den varma kakan och strö florsocker över.