Supersaftig morots och äppelkaka
Denna saftiga och goda mjukkaka med morot äpple och kanel är enkel att baka. Den passar både till kaffe och te, eller ett glas kall mjölk :)
Fri från
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 1 st Kaka
1 st Kaka
Ingredienser
Så gör du
- 2 dl rapsolja
- 2,5 dl strösocker
- 3 st ägg
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 2 tsk kanel
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 3 dl Finrivna morötter & äpplen
Smörj och bröa en sockerkaksform 1,5 L. Sätt ugnen på 175 grader.
Finriv morötter och äpple.
Vispa olja och socker i en bunke, tillsätt ett ägg i taget.
Blanda de torra ingredienserna med varandra. Vispa sedan i dem i smeten.
Tillsätt till sist rivet äpple och morot.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca. 55 minuter.
Låt kakan vila en stund innan den stjälps upp. Jag tycker den är bäst som den är men man kan breda en Philadelphiaglasyr över om man vill.