Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(22)

Svärmors kaka

Enkel att göra, tar lite tid eftersom den måste vara kall innan man lägger i fyllningen. En kaka man längtar efter.

ann larsson

Vote
(22)

Räcker till 1 springform

Räcker till...

1 springform

Kategorier
Recepttyp Mjuka kakor

Ingredienser

Så gör du

grundsmet
  • 2,5 dl. strösocker
  • 3 st ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kokt vatten
garnering
  • 1 msk strösocker
  • 1/2 tsk kanel
fyllning
  • 100 gram smör
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3/4 dl äppelmos
  • 1 st äggula
  • 3/4 dl mjölk
  1. vispa ägg och socker poröst

  2. blanda mjöl och bakpulver, häll detta i äggsmeten samt 1 dl kokt vatten

  3. häll detta i en form, strö över 1 msk socker och 1/2 tsk kanel

  4. sätt in i ugn 175 grader ca 30 min, när kakan är klar pensla toppen med smör

  5. till fyllningen:  koka smör och mjölk i 5 min, vispa sedan i vaniljsocker och ägggulan, och rör i äppelmoset låt svalna

  6. dela kakan när den är kall och lägg i den kalla fyllningen