Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(27)

Sverigebakelse

En sommrig bakelse att servera såväl på Nationaldagen, midsommar, student eller någon annan av sommarens alla högtider. En jordgubbsfylld rulltårta bakas som sedan skärs upp till små bakelser . Toppad med spritsad grädde och sugar fondant knoppar.

carolina

Vote
(27)

Räcker till 6-10 st Beroende på hur höga du gör dom

Räcker till...

6-10 st Beroende på hur höga du gör dom

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Rulltårta
  • 4 st Ägg
  • 1,5 dl Socker
  • 50 g Mandelmjöl
  • 0,5 dl Potatismjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
Fyllning
  • 2 dl Vispgrädde
  • 0,5 dl Socker
  • 1 st Rivet apelsinskal
  • 200 g Jorgdubbar Färska eller frysta
  • 1/5 krm Dr. Oetker bakpulver
Garnering
  • 3-5 dl Vispgrädde Mängden varierar beroende på spritsteknik
  • 1 krm Dr. Oetker bakpulver
  • Dr Oetker gul sugar fondant
  • Dr Oetker blå sugar fondant
Rulltårtan
  1. Vispa ägg och socker till ett skum. Blanda de torra ingredienserna och rör ned i äggsmeten. Fördela smeten över en bakpappersklädd plåt. Grädda i 225 grader i 5-8 minuter.
  2. Strö socker på rent bakpapper. Stjälp upp den gräddade kakan på det sockrade bakplåtspappret. Dra försiktigt bort bakplåtspappret som kakan gräddats på.
  3. Fyllning: Vispa grädden fast tillsammans med bakpulvret. Smaka av med socker och apelsinskal. Mosa bären med en mixer. Blanda bär och grädde.
  4. Bred fyllningen på den avkylda botten. Rulla ihop längs långsidan
  5. Dela rulltårtan i vad du tycker blir lagom stora bakelsebitar
Garnering
  1. Blanda vispgrädden med bakpulvret och vispa med elvisp tills det blivit fast. Bakpulvret gör att grädden kan vispas riktigt fast utan att det blir smörigt.
  2. Ställ rulltårtsbitarna med fyllningen uppåt och spritsa med valfri tyll. Här har vi använt oss av Wiltons tyll 1M.
  3. Kavla ut sugar fondanten tunt. Skär smala remsor med en vass kniv, ca 3mm breda och 4cm långa. Rulla ihop remsorna längs kortsidan så att de bildar små, små knoppar. Det blir fint att blanda några större knoppar med mindre. Justera i så fall storleken på remsorna.
  4. Dekorera den spritsade rulltårtan med knopparna strax innan servering. Om det görs innan är det risk att de färgar av sig på grädden.