Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Toscakaka

Vote
(2)

Räcker till 1 Bakform (ca 22 cm omkrets)

Räcker till...

1 Bakform (ca 22 cm omkrets)

Kategorier
Recepttyp Mjuka kakor
Tillfälle Påsk

Ingredienser

Så gör du

Mazarinmassa
  • 400 g Odense mandelmassa 50/50
  • 225 g smör
  • 3 st ägg
Toscasmet
  • 50 g honung
  • 50 g socker
  • 50 g smör
  • 1/2 dl gräde
  • 2 påsar Paulúns nötblandning
  • Alla ingredienser ska vara rumstempererade och tänk även på att inte blanda massan för mycket.

    1. Mazarinmassa: Tillsätt smöret i små bitar i mandelmassan och därefter äggen, lite åt gången.

    2. Stryk ut smeten i en springform med bakplåtspapper i botten.

    3. Bakas i 175 °C ca 30 minuter.

    4. Toscasmet: Blanda alla ingredienser och låt sjuda tills smeten är gyllenbrun

    5. Vänd ner två påsar Paulúns nötblandning.

    6. Låt kallna.

    7. Stryk toscasmeten på mazarinkakan.

    8. Grädda i ytterligare ca 10 minuter i 200 °C.

    9. Dekorera med marsipankycklingar.