Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Toscakaka
Räcker till 1 Bakform (ca 22 cm omkrets)
Räcker till...
1 Bakform (ca 22 cm omkrets)
Recepttyp
Mjuka kakor
Tillfälle
Påsk
Ingredienser
Så gör du
Mazarinmassa
- 400 g Odense mandelmassa 50/50
- 225 g smör
- 3 st ägg
Toscasmet
- 50 g honung
- 50 g socker
- 50 g smör
- 1/2 dl gräde
- 2 påsar Paulúns nötblandning
Alla ingredienser ska vara rumstempererade och tänk även på att inte blanda massan för mycket.
1. Mazarinmassa: Tillsätt smöret i små bitar i mandelmassan och därefter äggen, lite åt gången.
2. Stryk ut smeten i en springform med bakplåtspapper i botten.
3. Bakas i 175 °C ca 30 minuter.
4. Toscasmet: Blanda alla ingredienser och låt sjuda tills smeten är gyllenbrun
5. Vänd ner två påsar Paulúns nötblandning.
6. Låt kallna.
7. Stryk toscasmeten på mazarinkakan.
8. Grädda i ytterligare ca 10 minuter i 200 °C.
9. Dekorera med marsipankycklingar.