Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Upp och ned kaka med plommon

Mycket god kaka med plommon, serveras upp och ned :) Lättbakad kaka som känns lite extra lyxig med en klick lättvispad grädde.

mallin84

Vote

Räcker till 1 st. Upp och ned kaka

Räcker till...

1 st. Upp och ned kaka

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 200 gr smör eller margarin
  • 3 st ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk äkta vaniljpulver
I botten av formen
  • 3 msk råsocker
  • 2 msk smör Smält
  • 1 msk potatismjöl
  • 8 st plommon Urkärnade och skurna i klyftor. Annan frukt eller bär går också att använda.
  1. Lägg det som ska vara i botten i botten på en avlång sockerkaksform. Först smält smör sedan råsockret, potatismjölet och till sist plommonklyftorna.

  2. Smält smöret till smeten.

  3. Vispa smör och socker, tillsätt ett ägg i taget och vispa.

  4. Tillsätt de torra ingredienserna och vispa till slät smet.

  5. Häll smeten över plommonen.

  6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 1 timme i 175 grader.

  7. Låt svalna något innan kakan stjälps upp och serveras med botten upp.

  8. Servera med en klick lättvispad grädde. Låt väl smaka!