Valnötsbrownie
Recept på chokladig och mäktig brownie, men ack så god!
Räcker till ca 24 bitar
ca 24 bitar
Ingredienser
Så gör du
- 200 g mörk choklad (alt. blockchoklad)
- 50 g smör
- 2 st ägg
- 2,5 dl strösocker
- 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 1 krm Dr. Oetker bakpulver
- 1 påse Dr. Oetker valnötter (50 g)
Glasyr
- 250 g Kesella 10% (eller annan färskost)
- 0,5 dl creme fraiche
- 0,75 dl kakao
- 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
- 100 g mörk choklad (alt. blockchoklad)
Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad eller i mikro.
Tillsätt smöret. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och poröst. Blanda ned chokladen i äggsmeten.
Blanda mjöl, bakpulver och valnötter och vänd ned det i smeten. Rör försiktigt till en jämn smet.
Smörj och bröa en liten ugnsform, ca 20X25 cm.
Häll i smeten och grädda i 175 grader i 20-25 minuter. Kakan ska vara lite seg i mitten. Låt kakan svalna något innan glasyren breds på.
Glasyr
Blanda kesella, creme fraiche, kakao och vaniljsocker till en slät smet.
Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Blanda ned den smälta chokladen under kraftig omrörning.
Bred glasyren över kakan och dela den i fyrkanter.