Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Vegansk chokladkaka med kaffeglasyr

Recept på en chokladig mjuk kaka toppad med len glasyr och kanderade nötter!
Vote
(1)

Räcker till 9 pcs ca

Räcker till...

9 pcs ca

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Chokladkaka:
  • 1,5 dl bönspad
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl Dr. Oetker Kakao
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
  • 2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 1 dl växtbaserad mjölk
  • 100 g Dr. Oetker Valnötskärnor
Kaffeglasyr:
  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 3 msk Dr. Oetker Kakao
  • 3 msk starkt kaffe
  • 1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
  • 2,5 dl florsocker
Kanderade Valnötter:
  • 100 g Dr. Oetker Valnötskärnor
  • 1 msk farinsocker
  • 1,5 msk ljus sirap
  • flingsalt en nypa
Chokladkaka:
  • Sätt ugnen på 200 grader över- och undervärme. Vispa bönspad och strösocker poröst. Blanda de torra ingredienserna i en skål och sikta ned dem i bönvispet. Blanda om. Smält margarinet och blanda i den växtbaserade mjölken. Tillsätt i smeten och blanda till en jämn klumpfri smet. Hacka nötterna grovt och blanda ned dem i smeten. Klä en kvadratisk form (20x20 cm) med bakplåtspapper och bred ut smeten där i. Grädda kakan mitt i ugnen i 30-35 minuter. Låt svalna.
Kaffeglasyr:
  • Smält margarinet i en kastrull och dra av från plattan. Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop till en kräm. Låt svalna tills krämen är spritsbar. Häll upp krämen i en spritspåse och spritsa den på kakan.
Kanderade Valnötter:
  • Tillsätt farinsocker och sirap i en stekpanna tillsammans med valnötterna och låt dem steka ihop tills sockret smält samman med nötterna. Häll över nötterna på ett bakplåtspapper och låt svalna. Strö över nötterna över kakan och avsluta med flingsalt.