Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Vegansk saffranskaka

Recept på saftig mjuk kaka med smak av solgul saffran, som går utmärkt att förvara i både kyl och frys.

Vote
(4)

Räcker till 9 bitar

Räcker till...

9 bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 1.5 dl kikärtsspad (vatten från ett tetrapack kokta kikärter)
  • 3.5 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk Dr. Oetker Saffransarom
  • 1 dl matolja
  • Sätt ugnen på 200 grader över- och undervärme.

    Vispa kikärtsspad vitt och skummigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd ned dem i kikärtsvispet.

    Tillsätt saffransarom och olja. Blanda till en jämn, klumpfri smet. Häll smeten i en kvadratisk form (25x25cm) täckt i bakplåtspapper.

    Grädda saffranskakan mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt din saftiga saffranskaka svalna innan du skär den i 9 bitar.