Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Veganskt bananbröd med smak av pepparkaka!

Julig banankaka som dessutom är vegansk och bakad helt utan specialprodukter!

Fikaplaneten

Vote
(1)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Räcker till 16 portions

Räcker till...

16 portions

Ingredienser

Så gör du

  • 3 st bruna bananer medelstora
  • 1 1/4 dl vegetabilisk olja (t.ex rapsolja)
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 3/4 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 msk pepparkakskrydda (alternativt lika delar kardemumma, kanel, ingefära och mald nejlika)
  • 1 salt nypa
  • olja och ströbröd att bröa formen med
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Olja och bröa en limpform (1,5 L).
  2. Mosa bananerna noggrant med en gaffel. Rör ned olja och socker.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Rör ned i smeten.
  4. Häll ned smeten formen och grädda ca 45 minuter-1 timme (håll koll, bakstickan ska komma ut fuktig). Låt svalna minst 20 minuter i formen innan du stjälper upp den.