Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Veganskt bananbröd med smak av pepparkaka!
Julig banankaka som dessutom är vegansk och bakad helt utan specialprodukter!
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Äggfritt
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Räcker till 16 portions
Räcker till...
16 portions
Tillfälle
Jul
Smak av pepparkakor
Tema
Snabbt och lätt
Ingredienser
Så gör du
- 3 st bruna bananer medelstora
- 1 1/4 dl vegetabilisk olja (t.ex rapsolja)
- 2 1/2 dl strösocker
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 3/4 tsk bikarbonat
- 1/2 tsk bakpulver
- 2 msk pepparkakskrydda (alternativt lika delar kardemumma, kanel, ingefära och mald nejlika)
- 1 salt nypa
- olja och ströbröd att bröa formen med
- Sätt ugnen på 175 grader. Olja och bröa en limpform (1,5 L).
- Mosa bananerna noggrant med en gaffel. Rör ned olja och socker.
- Blanda de torra ingredienserna i en skål. Rör ned i smeten.
- Häll ned smeten formen och grädda ca 45 minuter-1 timme (håll koll, bakstickan ska komma ut fuktig). Låt svalna minst 20 minuter i formen innan du stjälper upp den.