Vit kärleksmums
Detta är en jättegod vit kärleksmums och innehåller bara vit choklad och inte mörk.
Bilden är från: http://tidnigenhembakat.se/bloggar/lindas-bakskola/ananaskarleksmums/
Serveras med goda bär.
Räcker till 1 plåt Kärleksmums
1 plåt Kärleksmums
Ingredienser
Så gör du
- 5 st ekologiska ägg
- 4 dl strösocker
- 4,5 dl vetemjöl
- 3 tsk bakpulver
- 300 g smör
- 2 dl vatten
- 200 g vit choklad Av god kvalitet.
Glasyr och garnering
- 2 dl vispgrädde
- 200 g vit choklad
- 2 dl kokosflingor
Sätt på ungen på 200 grader (varmluft).
Vispa ägg och strösockeret pösigt (fluffigt och luftigt) i en bunke.
Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål.
Sikta (man silar) mjölet så det inte blir klumpar. Mjölbladnigen (mjölingredienser) i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.
Smält smöret och blanda med vatten, rör ner det i smeten.
Ta fram en plåt och klä med bakplåtspapper, cirka 40 x 35 centimeter.
Hacka knäckchokladen grovt och strö över smeten. (Hacka den mycket i jätte små bitar)
Grädda kakan i cirka 15 minuter (en kvart och den får inte bli torr) prova med en sticka. Låt den svalna.
Koka upp grädden och rör i 200 gram finhackad vid choklad.
Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.
Strö över kokos och skär i rutor. Njut av din nybackade vita kärleksmums.