Yoghurtkaka med frukt
Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt.
Tips:
Servera med vaniljgrädde eller aplelsincreme (se receptbanken)
Marinera gärna russin med lite brun rom.
Receptidén insänt av Ursula Rauhut, Dals Långed
Räcker till 1 runt tårtform 21 dm, med löstagbar botten
1 runt tårtform 21 dm, med löstagbar botten
Ingredienser
Så gör du
Botten:
- 100 gr smör
- 80 gr socker, (0,8 dl)
- 1 ägg
- 200 gr mjöl, (3,3 dl)
- 2 tsk bakpulver
- 2 msk mannagryn
Fyllning:
- 500 gr Lindahls yoghurt, (5 dl)
- 100 gr socker, (1 dl)
- 2 ägg
- 2 tsk vaniljsocker
- 1,5 dl mjölk
- 3 msk russin
- 2 msk mandel, skalad, grovriven
- 150 gr frukt, tex ananas, torkade aprikoser
Garnering:
- 1 liter färska jordgubbar
Botten: Vispa med elvisp smör och socker pösigt.
Tilsätt ett ägg under fortsatt vispning.
Sikta mjöl och bakpulver ihop.
Rör mjöl och socker under smörblandningen.
Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper eller matfilm så att den täcker tårtformens botten. Lägg degen i tårtformen. Tryck ev. ut degen så att den täcker hela botten.
Strö mannagryn jämn över hela tårtbotten.
Fyllning: Använder Du konserverad frukt skall den vara väl avrunnen. Grovtärna frukten.
Blanda yoghurt med alla övriga ingredienser till fyllningen. Häll fyllningen försiktig på mannagrynen.
Grädda kakan i mitten av ugnen vid 175 grader i 50 - 60 minuter.
Kontrollera i tårtans mitt att den är färdiggräddad. Låt svalna.