Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Moccasemifreddo

Godaste och enklaste Moccasemifreddon någonsin!

Karoleen

Vote

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 6 portioner

Räcker till...

6 portioner

Kategorier
Näringsvärde Nöt & mandelfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 1 dl Kaffe, Starkt Den blir godare destostarkare kaffet är (om man nu gillar kaffesmak!).
  • 2 dl socker
  • 3 dl grädde
  • 4 st äggulor
  1. Koka kaffet starkt.

  2. Blanda kaffet med sockret i en kastrull och låt det koka i ca 2 minuter. Se till att vispa nästan hela tiden så slipper det brännas fast. Det ska börja skumma upp. 

  3. Låt svalna. 

  4. Gör ett vattenbad och vispa gulorna i vattenbadet med en elvisp. Tillsätt sirapen (kaffe+socker uppkoket) och vispa i 5 minuter. 

  5. Ta smeten av värmen och fortsätt att vispa tills smeten är sval. 

  6. Vispa grädden hårt i en annan bunke. Och när smeten är sval, vänd ner grädden i smeten. Försiktigt, du vill inte vispa här, då försvinner all luftighet ur Semifreddon.

  7. Häll i 6 små koppar, skålar, glas eller i 1 stor form och ställ i frysen minst 4 timmar. 

  8. Ta ut ca 5-15 min innan du ska äta den och garnera ev med en liten klick grädde och kaffebönor eller lite hallon som har kokat ihop med lite florsocker, innan servering.

  9. Denna Semifreddo kan göras långt innan och ha i frysen, ett tips är att täcka över den med plastfolie om du inte ska äta den inom några dagar, så slipper den ta smak från frysen. Jättebra att ha i frysen när det kommer oväntade gäster, tinar på va 5-15 minuter.