Ananascupcakes med tosca
En ananastosca i form av cupcake. Supergott!
Räcker till 20 st minimuffins
20 st minimuffins
Ingredienser
Så gör du
- 1 st ägg
- 1 dl socker
- 1,5 dl mjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk Vaniljessens
- 50 g smör
- 0,5 dl mjölk
- 2 st ananasringar
Vispa samman ägg och socker, rör ner de torra ingridienserna och smält sedan smöret. Blanda mjölken i smöret och rör ner i smeten. Skiva ananasringarna fint, och blanda ner i smeten. Födela i minimuffinformar.
tosca:
20 g smör
0,3 dl socker
1 msk sirap
½ msk mjöl
1 msk mjölk
mandelspån
Smält smöret och blanda ner övriga ingridienser, låt det koka ihop.
Ös en liten mängd tosca över varje muffin. Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 14 min. Låt kallna och spritsa sedan frosting över kakorna. Hårt vispad vaniljgrädde är en passande frosting till dessa cup cakes!
Eftersom det snart är påsk, och ananas kändes som en gul färg, gjorde jag små påskliljor som garnering. I flowerpaste har jag stansat ut två olika storlekar blommor. En större blomma som kronblad, och en mindre jag pressade ihop till mitten. Lite kristyr håller dem samman.