Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Apelsinvirvelcupcakes

En superhärlig cupcake med tillfälle för variation. Istället för grädd-topping kan det varieras med vanlig chokladfrosting eller någonting annat mumsigt.

BakNina

Vote
(1)

Räcker till 12 stycken (Medelstora)

Räcker till...

12 stycken (Medelstora)

Ingredienser

Så gör du

  • 3 st ägg
  • 2½ dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 50 gram smör
  • 1 dl creme fraich
  • 5 msk apelsinsaft (pressad från färsk apelsin)
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • vitchoklad
  • mörk choklad
  • 3 dl vispgrädde
  1. Sätt ugnen på 175 grader

  2. Smält smöret

  3. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsockret pösigt

  4. Blanda det smälta smöret med cremefraich och apelsinsaft och rör ned i äggsmeten

  5. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och kakao, sikta ned i äggsmeten

  6. Vänd försiktigt i smeten till den är smidig och len, pressa ev. i mer apelsinjuice

  7. Fyll formar till 3/4

  8. Tryck ned en ruta vitchoklad och en ruta mörkchoklad i vardera muffin

  9. Grädda i cirka femton minuter

  10. Vispa grädde hårt och blanda med lite kakao, spritsa ut på de avsvalnade muffinsen.