Apelsinvirvelcupcakes
En superhärlig cupcake med tillfälle för variation. Istället för grädd-topping kan det varieras med vanlig chokladfrosting eller någonting annat mumsigt.
Räcker till 12 stycken (Medelstora)
12 stycken (Medelstora)
Ingredienser
Så gör du
- 3 st ägg
- 2½ dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 50 gram smör
- 1 dl creme fraich
- 5 msk apelsinsaft (pressad från färsk apelsin)
- 3½ dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 4 msk kakao
- vitchoklad
- mörk choklad
- 3 dl vispgrädde
Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret
Vispa ihop ägg, socker och vaniljsockret pösigt
Blanda det smälta smöret med cremefraich och apelsinsaft och rör ned i äggsmeten
Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och kakao, sikta ned i äggsmeten
Vänd försiktigt i smeten till den är smidig och len, pressa ev. i mer apelsinjuice
Fyll formar till 3/4
Tryck ned en ruta vitchoklad och en ruta mörkchoklad i vardera muffin
Grädda i cirka femton minuter
Vispa grädde hårt och blanda med lite kakao, spritsa ut på de avsvalnade muffinsen.