Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Äppelmuffins

Receptet insänt av Diana Nylander, Göteborg

Vote

Räcker till 8-10 stora muffins

Räcker till...

8-10 stora muffins

Ingredienser

Så gör du

  • 1 stort äpple
  • 3 msk råsocker
  • 2 tsk kanel
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 gr smör, smält
  • 1 dl Turkisk / Grekisk yoghurt
  • 2 dl vetemjöl
  • smör till stekning
  1. Skala, kärna ur och skär äpplet i grova tärningar.

  2. Stek äppeltärningar i lite smör tillsammans med råsocker och kanel i en stekpanna.

    Låt svalna.

  3. Vispa socker, ingefära, vaniljsocker och ägg till en porös smet.

  4. Blanda mjöl och bakpulver och sikta i med äggsmeten.

  5. Vänd försiktigt smält smör och yoghurt i smeten.

  6. Fördela smeten i 8 - 10 stora muffinsformar och lägg äppelbitarna på smeten.

  7. Grädda mitt i ugnen vid 225 grader i c:a 12 minuter.