Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Äppelmuffins
Receptet insänt av Diana Nylander, Göteborg
Räcker till 8-10 stora muffins
Räcker till...
8-10 stora muffins
Recepttyp
Muffins
Frukt- och bärmuffins
Ingredienser
Så gör du
- 1 stort äpple
- 3 msk råsocker
- 2 tsk kanel
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 1 tsk malen ingefära
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 gr smör, smält
- 1 dl Turkisk / Grekisk yoghurt
- 2 dl vetemjöl
- smör till stekning
Skala, kärna ur och skär äpplet i grova tärningar.
Stek äppeltärningar i lite smör tillsammans med råsocker och kanel i en stekpanna.
Låt svalna.
Vispa socker, ingefära, vaniljsocker och ägg till en porös smet.
Blanda mjöl och bakpulver och sikta i med äggsmeten.
Vänd försiktigt smält smör och yoghurt i smeten.
Fördela smeten i 8 - 10 stora muffinsformar och lägg äppelbitarna på smeten.
Grädda mitt i ugnen vid 225 grader i c:a 12 minuter.