Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Äpplemuffins
Recept på saftiga muffins som är mycket lättbakade...
Räcker till 12 st stora muffins
Räcker till...
12 st stora muffins
Recepttyp
Muffins
Frukt- och bärmuffins
Ingredienser
Så gör du
- 200 gram rumsvarmt smör
- 2 dl socker
- 3 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- rivet citronskal från 1/2 citron
- 3 st ägg
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 0.75 dl mjölk
- 2-3 st rivna äpplen
- 50 g Dr. Oetker hackade hasselnötter
Vispa smör och socker vitt och fluffigt. Tillsätt vaniljsocker och citronskal. Vispa i ett ägg i taget och rör tills du få en jämn smet.
Blanbda vetemjöl och bakpulver i en skål, rör med en gaffel så det blir jämnt. Vände ned i smeten och tillsätt mjölk och rivet äpple. Blanda så det blir en jämn smet, men vispa inte i onödan.
Fördela smeten i muffinsformar, gärna utställda på en muffinsplåt. Strö hackade hasselnötter över.
Grädda i 200 grader (180 grader varmluft) i 20-25 minuter. Känn med sticka att muffinsen är klara. Låt svalna på galler