Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Äpplemuffins

Recept på saftiga muffins som är mycket lättbakade...

Vote
(6)

Räcker till 12 st stora muffins

Räcker till...

12 st stora muffins

Ingredienser

Så gör du

  • 200 gram rumsvarmt smör
  • 2 dl socker
  • 3 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • rivet citronskal från 1/2 citron
  • 3 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 0.75 dl mjölk
  • 2-3 st rivna äpplen
  • 50 g Dr. Oetker hackade hasselnötter
  1. Vispa smör och socker vitt och fluffigt. Tillsätt vaniljsocker och citronskal. Vispa i ett ägg i taget och rör tills du få en jämn smet.

  2. Blanbda vetemjöl och bakpulver i en skål, rör med en gaffel så det  blir jämnt. Vände ned i smeten och tillsätt mjölk och rivet äpple. Blanda så det blir en jämn smet, men vispa inte i onödan.

  3. Fördela smeten i muffinsformar, gärna utställda på en muffinsplåt. Strö hackade hasselnötter över.

  4. Grädda i 200 grader (180 grader varmluft) i 20-25 minuter. Känn med sticka att muffinsen är klara. Låt svalna på galler