Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(12)

Baileys cupcakes

Vote
(12)

Räcker till 12 st cupcakes

Räcker till...

12 st cupcakes

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 150 g smör
  • 150 g socker
  • 1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker med äkta vanilj
  • 2 msk kakao
  • 3 st ägg
  • 175 g vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 75 g hackad mörk choklad
Glasyr
  • 1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Choco
  • 2 dl mjölk
  • 1/2 dl Baileys
  • Dr. Oetker chokladhjärtan
  1. Rör ihop rumstempererat smör, socker, vaniljsocker och kakao. Tillsätt ett ägg i taget och vispa.

  2. Vänd i siktat vetemjöl och bakpulver i smeten. Tillsätt chokladen, och blanda väl.

  3. Fördela smeten i muffinsformarna, och baka dem i 160° C (varmluftsugn) i 20-25 min. Känn efter med en gaffel eller sticka, om muffinsen är klara.

  4. Låt muffinsen svalna på galler.

  5. Vispa samman tårtmousse, mjölk och Baileys. Använd elvisp och vispa tills moussen är tjock och fluffig. Lägg moussen i en spritspåse och spritsa på de avsvalnade muffinsen.

  6. Strö över chokladhjärtan och förvara kallt till servering