Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Ballerina choklad cupcakes

De här muffinsarna blev väldigt smaskiga med härlig chokladsmak och supergod frosting! Cupcakes är inte riktigt mitt favoritbakverk, ofta tycker jag att de blir för söta, torra eller mäktiga, men de här blev otroligt saftiga! Det här receptet måste ni prova, orginalreceptet är ”oreocupcakes” men jag har använt ”Ballerina Kladdkake-kakor” istället!

Vote
(2)

Räcker till 24 st minimuffinsar

Räcker till...

24 st minimuffinsar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Chokladmuffins
  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 dl ljus sirap
  • 100 g mörk choklad
  • 2 dl mjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 0,5 tsk salt
Frosting
  • 1,5 dl grädde
  • 1 krm bakpulver
  • 150 g Philadelphiaost
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 8 st Ballerina kladdkakekakor
  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Vispa ägg, socker, vaniljsocker fluffigt.

  3. Smält smör, häll i rapsolja och sirap och lägg i choklad och rör tills den smält helt. Blanda sedan ner i ägg- och sockerblandningen.

  4. Rör ihop mjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ned i smeten.

  5. Fyll formarna till 2/3 med smet och grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter. Jag använder alltid en muffinsplåt för att vara säker på att de håller formen . Jag använde en minimuffinsplåt, till mina de här receptet.

  6. Gör frostingen: Vispa grädde med bakpulver. Krossa kexen till smulor och blanda med philadelphiaost och vaniljsocker. Rör ner gräddblandningen och spritsa sedan ut på muffinsen. Dekorera med minihjärtan från Oetker, eller gör egna chokladdekorationer, använd strössel eller gör fina marsipanblommor.