Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
Vote

Räcker till 20 st muffins

Räcker till...

20 st muffins

Ingredienser

Så gör du

  • 2 st ägg
  • 2 1/2 dl strösocker eller 2 dl råsocker strö
  • 100 g smält avsvalnat smör
  • 3 msk saft från en citron
  • 1 st stor banan
  • 1 1/2 dl mjölk eller grädde
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 75-100 g grovhackad choklad eller 1 dl russin
  1. Sätt ugnen på 225°. Ställ ut dubbla muffinsformar på en plåt eller i muffinsbricka.

  2. Vispa ägg och socker med elvispen i en stor skål tills pösigt.

  3. Blanda ner smör, citronsaft, mosad banan och mjölk eller grädde. Vispa igenom ordentligt.

  4. Blanda i en annan skål mjöl, bakpulver och chokladhack eller russin.

  5. Rör ner mjölblandningen i smeten så allt blir blandat.

  6. Skeda upp i muffinsformarna.

  7. Låt svalna på galler.

  8. Glasera gärna med florsocker blandat med lite vatten.