Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(14)

Bananmuffins

Enkla muffins som ger en underbar smak av banan. Perfekt om man har några bananer över!

BakeCake

Vote
(14)

Räcker till 16 st normalstora

Räcker till...

16 st normalstora

Ingredienser

Så gör du

  • 150 g mjukt smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 st ägg
  • 3 st bananer
  • 4 dl vetemjöl
  1. Rör ihop smör och socker till en jämn smet med hjälp av en elvisp.

  2. Rör ner vaniljsocker och bakpulver.

  3. Tillsätt äggen ett i taget samtidigt som du vispar.

  4. Mosa bananerna grovt och blanda ner tillsammans med vetemjölet. 

  5. Fyll muffinsformarna till 3/4.

  6. Grädda i 200 grader ca 15 minuter.

  7. Använd dubbla formar eller muffinsplåt. 

  8. Vill du göra stora muffins? Använd då amerikanska muffinsformar och fyll till 3/4. Förläng gräddningstiden med ca 10 minuter.