Bärmuffins med cream cheese
Goda men något mäktiga muffins. Prova att byta ut jordgubbarna mot hallon eller blåbär!
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 10 stora muffins
10 stora muffins
Ingredienser
Så gör du
- 150 g mjukt smör
- 2 dl strösocker
- ½ msk äkta vaniljsocker
- 2 st ägg
- ½ dl mjölk
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- ½ paket Philadelphiaost
- 2 msk florsocker
- 1 msk äkta vaniljsocker
- 2 dl jordgubbar i bitar
Sätt ugnen 200 grader. Placera 10 amerikanska muffinsformar i en muffinsplåt. Vispa det mjuka smöret med strösocker och vaniljsocker tills det går ihop och blir poröst. Vispa ner ett ägg i taget, oroa dig inte över att det blir grynigt - smeten går ihop när mjölet kommer i. Rör ner mjölken. Sikta ner mjölet tillsammans med bakpulvret och rör smeten slät.
Rör ihop Philadelphia-osten med florsocker och vaniljsocker. Fyll formarna med 1 cm muffinssmet. Lägg på ca 3-4 bär och 1-1½ tsk ostsmet. Fyll på med resten av muffinssmeten så att varje muffins är täckt. Tryck ner ytterligare några bär.
Grädda i mitten av ugnen, 15-20 minuter. Låt svalna under bakduk. (De sjunker ihop något efter gräddning!)