Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(20)

Bärmuffins med cream cheese

Goda men något mäktiga muffins. Prova att byta ut jordgubbarna mot hallon eller blåbär!

linadeluxe

Vote
(20)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 10 stora muffins

Räcker till...

10 stora muffins

Ingredienser

Så gör du

  • 150 g mjukt smör
  • 2 dl strösocker
  • ½ msk äkta vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • ½ dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ paket Philadelphiaost
  • 2 msk florsocker
  • 1 msk äkta vaniljsocker
  • 2 dl jordgubbar i bitar
  • Sätt ugnen 200 grader. Placera 10 amerikanska muffinsformar i en muffinsplåt. Vispa det mjuka smöret med strösocker och vaniljsocker tills det går ihop och blir poröst. Vispa ner ett ägg i taget, oroa dig inte över att det blir grynigt - smeten går ihop när mjölet kommer i. Rör ner mjölken. Sikta ner mjölet tillsammans med bakpulvret och rör smeten slät.

    Rör ihop Philadelphia-osten med florsocker och vaniljsocker. Fyll formarna med 1 cm muffinssmet. Lägg på ca 3-4 bär och 1-1½ tsk ostsmet. Fyll på med resten av muffinssmeten så att varje muffins är täckt. Tryck ner ytterligare några bär.

    Grädda i mitten av ugnen, 15-20 minuter. Låt svalna under bakduk. (De sjunker ihop något efter gräddning!)