Bärmuffins med vaniljgömma
God krispig yta, mjuk bärig insida och en kletig vaniljig överraskning i mitten.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 12 st
12 st
Ingredienser
Så gör du
- 4 dl vetemjöl
- 3 dl strösocker
- 2 1/2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 100 gram smör rumstempererat
- 2 dl standardmjölk
- 2 st ägg
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 dl frusna bär till exempel hallon och blåbär
- 6 msk marsanpulver
- 2 dl standardmjölk
Förbered vaniljkrämen genom att vispa ihop pulver och mjölk. Låt stå kallt.
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke. Mosa i smöret och slå på en deciliter mjölk. Rör till en slät fast smet. Vispa resten av mjölken, ägg och vaniljsocker i en annan bunke, och blanda ner i smeten. Rör inte för mycket och använd inte elvisp, ju mindre man vispar desto bättre. Vänd i bären.
Häll upp i muffinsformar som står i en muffinsplåt. Klicka på en knapp matsked av vaniljkrämen i varje form. Den kommer under gräddningen sjunka in i smeten. Grädda i ugnen i drygt 25 minuter, håll koll på dem så att de inte blir för torra.