Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(9)

Bärmuffins med vaniljgömma

God krispig yta, mjuk bärig insida och en kletig vaniljig överraskning i mitten.

tantrussin

Vote
(9)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 12 st

Räcker till...

12 st

Ingredienser

Så gör du

  • 4 dl vetemjöl
  • 3 dl strösocker
  • 2 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 100 gram smör rumstempererat
  • 2 dl standardmjölk
  • 2 st ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl frusna bär till exempel hallon och blåbär
  • 6 msk marsanpulver
  • 2 dl standardmjölk
  1. Förbered vaniljkrämen genom att vispa ihop pulver och mjölk. Låt stå kallt.

  2. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke. Mosa i smöret och slå på en deciliter mjölk. Rör till en slät fast smet. Vispa resten av mjölken, ägg och vaniljsocker i en annan bunke, och blanda ner i smeten. Rör inte för mycket och använd inte elvisp, ju mindre man vispar desto bättre. Vänd i bären.

  3. Häll upp i muffinsformar som står i en muffinsplåt. Klicka på en knapp matsked av vaniljkrämen i varje form. Den kommer under gräddningen sjunka in i smeten. Grädda i ugnen i drygt 25 minuter, håll koll på dem så att de inte blir för torra.