Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Blåbärs Cupcakes

Dessa cupcakes är väldigt goda, men lite åt det söta hållet.

Ta ut smöret kvällen innan, eller på morgonen om du ska baka på kvällen.
Smöret måste vara mjukt och rumstempererat innan du börjar baka!
Samma gäller äggen.

Tinefis

Vote
(5)
Kategorier

Ingredienser

Så gör du

White Velvet Butter Cupcakes
  • 3 st stora äggvitor äggulorna kommer att användas i smörkrämen. Se till att äggen är rumstempererade
  • 160 g mjölk
  • 2 tsk vanilj extrakt
  • 190 g mjöl
  • 1 msk Maizena
  • 200 g socker
  • 2.5 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 115 g osaltat smör måste vara mjukt och rumstempererat
Golden Neoclassic Buttercream
  • 3 st stora äggulor
  • 85 g golden sirap eller corn sirap Jag använde maple sirap för jag hade inget annat hemma
  • 1 tsk citron juice
  • 230 g smör
  • 1 tsk vanilj extrakt
White Velvet Butter Cupcakes
  • Sätt ugnen på 175 grader.
    Lägg ut dina cupcakes formar på en plåt eller i en muffins plåt.

    Häll mjöl, maizena, socker och bakpulver i en matberedare eller en skål om du använder en elektrisk handvisp och vispa samman i cirka 30 sekunder.

    Ta en annan skål och lägg äggvitorna i tillsammans med 2 msk utav mjölken. Vispa lätt samman.

    Tillsätt resten av mjölken, och smör som är skuret i tärningar i mjölblandningen. Mixa samman tills du har en "smooth", silkeslen röra (tar runt 3-5 min).

    Tillsätt äggvitblandningen i virka 2 omgångar.

    Tillsätt vaniljextrakt.
    (Har du extrakt behöver du en mindre mängd för att få den rätta smaken.
Använder du essence behöver du en större mängd än receptet säger.
Men var försiktigt! Större mängd betyder lösare smet.)

    Häll smeten i formarna (fyll dem till 2/3).

    In i ugnen i cirka 20-25 minuter.

    Ta ut dem och låt dem svalna aningen i muffins formarna. Ta sen ut dem ur plåten och låt de svalna på galler eller på en annan kallare yta.

Golden Neoclassic Buttercream
  1. Värm socker, sirap och citron i en kastrull.
    När det börjar bubbla låter du det stå och puttra i nån minut för att smälta alla socker kristaller. Ta sen av kastrullen från värmen.
    Häll upp din "kola" i en skål medan du förbereder de andra ingredienserna

  2. Häll de tre äggulorna i en skål och mixa med en elmixer tills de är fluffiga och fina och har fått en ljusare färg.

  3. Tillsätt långsamt din siraps aktiga "sås" i äggen och mixa tills det inte längre är varmt runt skålen (detta kan ta tid, men ha tålamod).

  4. Tillsätt smöret som är skuret i trningar, och mixa vidare.

    Om du vill ha färg på din smörkräm tillsätter du bara lite konditor färg eller gelé.

  5. När cupcaksen är kalla, ta en vass kniv och skär en kon ner i din cupcake.

    Ta av toppen och skär av lite utav brödet.

  6. Fyll din cupcake med blåbärssylt (eller annat) och lägg på locket igen.

  7. Dekorera med Golden Neoclassic Buttercream!

    Jag "dusted" lite vanilj socker på toppen oxå och la på några färska blåbär.

    Enjoy!!