Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Blåbärsmuffins

Mumsiga muffins med blåbär.

Foto: Frida Wismar

Vote

Ingredienser

Så gör du

  • 1½ dl Risenta majsmjöl
  • 1½ dl Risenta bovetemjöl
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 100 g smör
  • 2 dl Risenta rårörsocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • 250 g frysta blåbär, tinade och avrunna
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ 12 muffinsformar på en plåt.

  2. Rör samman mjöl, bakpulver samt salt och ställ åt sidan så länge.

  3. Vispa socker och smör pösigt med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Häll i vaniljsocker och mjölk.

  4. Vänd försiktigt ner övriga torra ingredienser.

  5. Fördela 2/3 av smeten i muffinsformarna och lägg sedan i 2/3 av bären.

  6. Lägg i resten av smeten och toppa sedan med lite bär på varje muffin.

  7. Grädda i cirka 16-18 minuter (stora), 8-10 minuter (små) eller tills smeten stelnat.