Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(10)

Blåbärsmuffins

Vi säger stort grattis till Emelie från Österbybruk som tog sig till final i Miss Cupcake 2012!

Vote
(10)

Räcker till 12 st

Räcker till...

12 st

Ingredienser

Så gör du

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 2 dl socker
  • 3 st ägg
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 krm salt
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • ca 3 dl färska eller frysta blåbär
Vit chokladfrosting
  • 90 g mjukt smör
  • 7,5 dl florsocker
  • 1,5 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1,5 msk färskpressad citronsaft eller Dr. Oetker Citronarom
  • 150 g Philadelphiaost
  • 150 g smält Vit choklad
  1. Smör en muffinsplåt eller ställ upp 24 st pappersformar för muffins på en plåt. Du kan använda elvisp för att göra dessa muffins så går det snabbt.

  2. Rör smör och socker till en jämn smet. Rör i äggen, ett i taget.

  3. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och salt och rör ihop.

  4. Tillsätt vetemjölet och mjölken. Kör försiktigt med elvispen till en jämn smet.

  5. Sluta att använda elvisp och vänd försiktigt ned bären med en sked utan att mosa dem för mycket, för då blir muffinsarna gråaktiga i färgen.

  6. Klicka ut smeten i muffinsformarna så att de blir fyllda till ca 3/4. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter i 200 grader.

Vit chokladfrosting
  1. Blanda ihop allt till en jämn smet förutom chokladen. Använd gärna elvisp.

  2. Smält chokladen, låt den svalna en aning så att den inte är för varm, för då kommer den klumpa sig. Vispa i chokladen. Spritsa muffinsarna och dekorera. Använd gärna en sprits med små hål för att det skall likna långt ull.

  3. Resten av detaljerna är gjorda av svart, vit och rosa sockerpaste med vaniljsmak som formats till fårhuvuden och blommor.