Blueberry muffins
Härligt recept på muffins smaksatta med blåbär.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Ingredienser
Så gör du
- 125 g smör eller margarin
- 4,5 dl vetemjöl
- 1,25 dl socker
- 1 msk Dr. Oetker bakpulver
- 1 st ägg
- 1,25 dl gräddfil
- 1,25 dl mjölk
- 2 dl frysta blåbär
Vaniljkräm
- 4 msk vetemjöl
- 2 msk socker
- 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
- 30 g smält smör eller margarin
Sätt ugnen på 180 grader.
Smält smör eller margarin och låt det svalna.
Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Vispa ägg och socker poröst och vispa därefter i matfett, mjölk och gräddfil.
Rör i de torra ingredienserna och de frysta blåbären.
Blanda ingredienserna till vaniljkrämen.
Fyll formarna till hälften med muffinssmet. Häll över hälften av vaniljkrämen och fyll sedan formarna med muffinssmet. Toppa med vaniljkräm.
Grädda muffinsen i över-/undervärme i 180 grader i ca 25-30 min. (Räkna med något kortare tid om du gör små muffins).
Tips: Du kan lätt variera muffinsens smak mot att byta ut vaniljsocker mot t.ex kardemumma. Dekorera gärna med lite pärlsocker.