Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Cherry Blossom cupcakes

Emma Johansson har gjort dessa underbara cupcakes. Hon var en av de 20 finalisterna i Miss Cupcake 2013.

Vote

Räcker till ca 10 st

Räcker till...

ca 10 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Smultron Cupcakes
  • 100 g smör
  • 1½ dl socker
  • 1 st ägg
  • ½ tsk smultronextrakt
  • 1,75 dl mjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 3 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • ½ krm salt
  • 1 dl mjölk
  • ev. rosa pastafärg
Marschmallow frosting
  • 1 burk marschmallow fluff
  • 100 g smör
  • 2 dl florsocker
Chokladglasyr (grenarna)
  • 3 dl florsocker
  • 3 msk kakao
  • 1 st äggvita
  • ca 1 msk vatten
Körsbärsblommor
  • 1 pkt Dr. Oetker vit Sockermassa
  • Dr. Oetker minipearls (de vita pärlorna)
  • Rosa pastafärg
  • Dr. Oetker vit kristyr
Smultron Cupcakes
  • Vispa smör och socker luftigt. Vispa ner ägget och blanda ordentligt. Vispa sedan ner smultronextrakt och ev. färg. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke. Vänd ner mjölblandningen och mjölken om vartannat. Börja och avsluta med mjölet. Rör med en slickepott tills det precis blandats. Klicka ut i formar och grädda på 180 grader i 15-18 minuter.

Marschmallow frosting
  • Vispa smöret ljust och luftigt. Vispa sedan i marschmallow fluffet i smöret och blanda till sist i florsockret. Spritsa ut på den avsvalnade cupcaken.

Chokladglasyr (grenarna)
  • Blanda samman florsocker och kakao. Rör ner äggvitan och tillsätt vatten tills du får en lagom tjock och spritsbar konsistens. Använd en liten rund tyll och spritsa ut grenarna på frostingen.

Körsbärsblommor
  • Färga sockermassan rosa. Tryck ut blommor med en blomutstickare. Gärna i varierande storlekar. Sätt en av de mindre blommorna i en större, limma fast med lite kristyr. Sätt en liten dutt kristyr i mitten av blomman och tryck fast vita pärlor i mitten. Placera blommorna längs med "grenarna". Lycka till!