Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Chocolate cupcake with caramel buttercream...

choklad cupcake och kola smörkräm är riktigt fint kombo...

made by love

Vote
(5)

Räcker till 15 st

Räcker till...

15 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Chokladmuffins
  • 1 3/4 dl mjölk
  • 1 tsk vinäger
  • 3 ½ dl mjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 1 dl kakao
  • 1 1/4 dl olja
kola smörkräm
  • 210 g störsocker
  • 50 ml vatten
  • 50 ml vispgrädde
  • 340 g mjuk smör
  • 4 st äggvitor, rumtemperator
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/4 tsk vaniljsocker
garnering
  • pistag nougatine
  • För choklad muffins.

    Sätt ugnen på 175°. Vispa mjölk och vinäger luftigt i en bunke och ställ åt sidan någon minut. Sikta under tiden de torra ingredienserna i en annan bunke. Tillsätt därefter agave och olja, samt mjölk-vinägerblandningen till de torra ingredienserna och blanda. Försök få bort ev klumpar utan att blanda alltför länge. Den ganska tunna smeten tjockar snart till sig och blir trögflytande. Häll på formar av valfri storlek. De växer en hel del i ugnen så om du inte vill ha muffins som spiller över räcker det att fylla till strax över hälften av formen.
    Gör du babaycupcakes som jag tar de ca 10 minuter i ugnen (börja testa med baksticka redan efter 8 minuter är mitt tips) medan större muffins behöver 18-20 minuter eller mer om ännu större. Om du sticker en baksticka i muffinsens mitt och den kommer ut utan kladd är det dags att ta ut dem på en gång. Ställ att svalna innan du ev dekorerar.

    ( original recept från Cecilia flickan & kakorna)

    För kola smörkräm

    1. Göra caramel, lägg 100g + 2 tsk sockret i kastrull och kokade till sockerblandningen blir mörkbron och häll försiktigt vispa grädden i kastrullen och låt de svalna.
    2. Blanda äggvitor, strösocker, vaniljsocker i en ren rostfri bunke. Rör till sockret har löst upp sig.
    3. Vispa till maräng över ett vattenbad (i bunke över kokande vatten) till cirka 65 grader.
    4. Tag av bunken från värmen och vispa med elvisp tills marängen blivit helt kall.
    5. Klicka ner rumstempererat mjukt smör lite i taget och vispa krämen luftig i cirka 15 minuter.
    6. rör ner caramel i krämen och arbeta krämen blank.