Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Choklad cupcakes med vaniljfrosting
Choklad cupcakes toppade med fluffig vaniljfrosting och hallon.
Räcker till 10 st
Räcker till...
10 st
Ingredienser
Så gör du
Cupcakes smet
- 100 g Smör
- 2 Ägg
- 2,5 dl Socker
- 1,25 tsk Dr Oetker vaniljsocker
- 1 krm Salt
- 4 msk Kakao
- 2 dl Vetemjöl
- 0,5 tsk Dr Oetker bakpulver
Frosting
- 1 fp Dr Oetker tårtmousse vanilj
- 1/2 dl Kallt vatten
Dekoration
- 1 fp Dr Oetker frystorkade hallon
- Färska hallon
- Citronmeliss
Cupcakes
- Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst.
- Blanda samman alla torra ingredienser och vänd ned i smeten. Tillsätt matfettet sist.
- Häll smeten i muffinsformar fyllda till 2/3 med smet. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 °C ca 15 min. Låt kakorna svalna
Frosting
- Blanda innehållet i påsen med det kalla vattnet. Vispa med elvisp i 4 minuter
- Låt cupcake:en svalna ordentligt innan du spritsar på frostingen.
- Dekorera med frystorkade hallon, några färska hallon och några blad citronmeliss.