Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(19)

Choklad cupcakes med vaniljfrosting

Choklad cupcakes toppade med fluffig vaniljfrosting och hallon.
Vote
(19)

Räcker till 10 st

Räcker till...

10 st

Ingredienser

Så gör du

Cupcakes smet
  • 100 g Smör
  • 2 Ägg
  • 2,5 dl Socker
  • 1,25 tsk Dr Oetker vaniljsocker
  • 1 krm Salt
  • 4 msk Kakao
  • 2 dl Vetemjöl
  • 0,5 tsk Dr Oetker bakpulver
Frosting
  • 1 fp Dr Oetker tårtmousse vanilj
  • 1/2 dl Kallt vatten
Dekoration
  • 1 fp Dr Oetker frystorkade hallon
  • Färska hallon
  • Citronmeliss
Cupcakes
  1. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst.
  2. Blanda samman alla torra ingredienser och vänd ned i smeten. Tillsätt matfettet sist.
  3. Häll smeten i muffinsformar fyllda till 2/3 med smet. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 °C ca 15 min. Låt kakorna svalna
Frosting
  1. Blanda innehållet i påsen med det kalla vattnet. Vispa med elvisp i 4 minuter
  2. Låt cupcake:en svalna ordentligt innan du spritsar på frostingen.
  3. Dekorera med frystorkade hallon, några färska hallon och några blad citronmeliss.