Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Chokladcupcakes med tobleronefluff

En favorit för chokladälskare!

gladasteklubben

Vote
(2)

Räcker till ca 8 st ganska stora cupcakes

Räcker till...

ca 8 st ganska stora cupcakes

Ingredienser

Så gör du

Tobleronefluff
  • ca 150 g tobleronechoklad
  • 3 dl grädde
Muffinssmet
  • 200 gram mjöl
  • 25 g kakaopulver
  • 1 msk bakpulver
  • 100 g strösocker
  • 2 st ägg
  • 1 dl solrosolja
  • 2 1/4 dl mjölk
  • 75 g hackad choklad (gärna mörk, 70%)
  1. Fluffet ska stå i kylen över natten, så börja med det. 

    1. Värm grädden på medelvärme och lägg ner chokladen. Det får inte koka! Rör tills allt smält och häll sedan upp i en skål.
    2. Lägg plastfolie över och låt stå i kylen över natten.

  2. Muffinsen gör du såhär

    Värm ugnen till 200 grader. Använder du dig inte av pappersformar så bör du smörja en muffinsplåt nu.

  3. Sikta ner mjöl, kakao och bakpulver i en bunke. Rör ner sockret.

  4. Vispa samman ägg och olja i en separat bunke till en skummande blandning och vispa sedan sakta ner mjölken. Rör ner äggblandningen med de torra ingredienserna tills allt precis har blandats. Vispa inte. Hacka chokladen så grovt eller fint du vill ha den och häll ner den också. Chokladen kommer inte att smälta i ugnen utan kommer behålla sin hackade form.

  5. Fyll formarna till 3/4. Grädda i cirka 15-20 minuter tills muffinsen har höjt sig och fjädrar tillbaka när du trycker lätt på dem. Mosa dem inte, då kommer de inte att fjädra tillbaka.

  6. Låt dem svalna i plåten cirka fem minuter innan du stjälper upp dem på ett galler. Låt dem svalna helt. 

  7. Vispa upp fluffet som har stått i kylen över natten. Det kan bli svårt att spritsa ut det på grund av de små vita bitarna som finns i Toblerone, de korkar lätt igen tyllen. Har du en stor tyll, kör på. Ta annars och smeta på fluffet så estetiskt du kan. Lägg gärna på ett hallon eller lite chokladhack eller vad du tycker blir fint. Var kreativ!