Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(24)

Chokladfrossarens cupcakes

Recept på riktigt chokladiga cupcakes som kommer få vilken chokladälskare som helst på fall. 

Vote
(24)

Räcker till 12 st cupcakes

Räcker till...

12 st cupcakes

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 1,75 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 2 dl socker
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 50 g mjukt smör
  • 1,25 dl mjölk
  • 1 st stort ägg
  • 12 st muffinsformar
Chokladfrosting
  • 4 dl florsocker
  • 4 msk kakao
  • 75 g smör
  • 2 msk mjölk
  • Dr. Oetker Silverkulor
  • Dr. Oetker choco strössel
  1. Blanda mjöl, kakao, socker, vaniljsocker och bakpulver i en skål.

  2. Smula smöret i mjölblandningen och rör samman så att det liknar riven ost. Rör hälften av mjölken i mjölblandningen och rör tills smeten är klumpfri.

  3. Vispa resten av mjölken med ägget och rör ner i smeten. Vispa 1-2 minuter tills smeten är väl blandad och fördela smeten i muffinsformarna.

  4. Grädda cupcakesen i 175° C i 20-25 min. Känn efter med en gaffel eller en provsticka om cupcakesen är klara -provstickan skall inte bli kladdig. Låt de färdiggräddade cupcakesen svalna på ett galler.

  5. Blanda florsocker och kakao, smula ner smöret i blandningen. Vispa med en elvisp i låg hastighet, tillsätt mjölken lite i taget. Vispa i minst 5 minuter tills dess att frostingen är lätt och luftig.

  6. Garnera dina cupcakes med chokladfrosting och strössel.