Chokladfrossarens cupcakes
Recept på riktigt chokladiga cupcakes som kommer få vilken chokladälskare som helst på fall.
Räcker till 12 st cupcakes
12 st cupcakes
Ingredienser
Så gör du
- 1,75 dl vetemjöl
- 4 msk kakao
- 2 dl socker
- 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 1,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 50 g mjukt smör
- 1,25 dl mjölk
- 1 st stort ägg
- 12 st muffinsformar
Chokladfrosting
- 4 dl florsocker
- 4 msk kakao
- 75 g smör
- 2 msk mjölk
- Dr. Oetker Silverkulor
- Dr. Oetker choco strössel
Blanda mjöl, kakao, socker, vaniljsocker och bakpulver i en skål.
Smula smöret i mjölblandningen och rör samman så att det liknar riven ost. Rör hälften av mjölken i mjölblandningen och rör tills smeten är klumpfri.
Vispa resten av mjölken med ägget och rör ner i smeten. Vispa 1-2 minuter tills smeten är väl blandad och fördela smeten i muffinsformarna.
Grädda cupcakesen i 175° C i 20-25 min. Känn efter med en gaffel eller en provsticka om cupcakesen är klara -provstickan skall inte bli kladdig. Låt de färdiggräddade cupcakesen svalna på ett galler.
Blanda florsocker och kakao, smula ner smöret i blandningen. Vispa med en elvisp i låg hastighet, tillsätt mjölken lite i taget. Vispa i minst 5 minuter tills dess att frostingen är lätt och luftig.
Garnera dina cupcakes med chokladfrosting och strössel.