Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(9)

Chokladmuffins med apelsinfrosting

Vote
(9)

Räcker till 12 st

Räcker till...

12 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 150 g smör
  • 1,25 dl strösocker
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 100 g mörk hackad choklad
Frosting
  • 150 g mörk choklad, hackad
  • 2,5 dl florsocker
  • ca 3 msk pressad apelsinsaft
  • 1 msk mjukt smör
  1. Rör smöret smidigt med en elvisp.

  2. Vispa ner socker och vaniljsocker och rör till en slät massa.

  3. Tillsätt äggen ett i taget.

  4. Blanda mjöl, bakpulver och kakao.

  5. Vänd ner det i smeten tillsammans med hackad choklad.

  6. Fördela smeten i muffinsformar och fyll dem till ca 2/3. Använd gärna muffinsplåt för högre muffins.

  7. Grädda i 180 grader cirka 25 minuter. Låt muffinsen svalna.

  8. Smält chokladen till glasyren, i mikro eller över vattenbad.

  9. För ner florsocker, apelsinsaft och smör.

  10. Bred glasyren över muffinsen och dekorera dem.

  11. Ställ kakorna kallt till serveringsdags.