Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Chokladmuffins med apelsinfrosting
Räcker till 12 st
Räcker till...
12 st
Recepttyp
Muffins
Chokladmuffins
Ingredienser
Så gör du
- 150 g smör
- 1,25 dl strösocker
- 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 2 st ägg
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 2 msk kakao
- 100 g mörk hackad choklad
Frosting
- 150 g mörk choklad, hackad
- 2,5 dl florsocker
- ca 3 msk pressad apelsinsaft
- 1 msk mjukt smör
Rör smöret smidigt med en elvisp.
Vispa ner socker och vaniljsocker och rör till en slät massa.
Tillsätt äggen ett i taget.
Blanda mjöl, bakpulver och kakao.
Vänd ner det i smeten tillsammans med hackad choklad.
Fördela smeten i muffinsformar och fyll dem till ca 2/3. Använd gärna muffinsplåt för högre muffins.
Grädda i 180 grader cirka 25 minuter. Låt muffinsen svalna.
Smält chokladen till glasyren, i mikro eller över vattenbad.
För ner florsocker, apelsinsaft och smör.
Bred glasyren över muffinsen och dekorera dem.
Ställ kakorna kallt till serveringsdags.