Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(12)

Chokladmuffins med gräddbollsfluff

Chokladmuffins med gräddbollsfluff - kan det bli godare? En kombination av två populära bakverk som går hem hos de flesta. Och inte speciellt komplicerade att baka är de heller.

baka.se

Vote
(12)
Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Chokladmuffins
  • 2 st Ägg
  • 2,5 dl Socker
  • 1 dl Olja
  • 0,5 dl Starkt kaffe
  • 2 dl Fet yoghurt 10% fetthalt eller gräddfil
  • 4 dl Mjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1,5 krm Salt
  • 2 msk Dr. Oetker kakao
  • 100 g Callebaut mörk choklad hackad eller knappar
Gräddbollsfluff
  • 5 dl Socker
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 st Äggvita stor
  • 1,5 dl Kallt vatten
  • 1,5 dl Kokande vatten
  • 1,5 msk Dr. Oetker gelatinpulver
  • 1 krm Salt
Chokladmuffins
  • Sätt ugnen på 200°c och förbered en muffinsplåt med 12 stora muffinsformar. Vispa ihop ägg och socker riktigt fluffigt. Vänd sedan ner yoghurt, olja och kaffe. Sist siktar du ner samtliga torrvaror (ej den hackade chokladen) och vänder ihop till en slät smet. Fördela smeten i formarna och strö hackad choklad över. Grädda sedan i ca 15 minuter. Kolla gärna med en teststicka att dom är genomgräddad då alla ugnar varierar i temperatur. Ställ att svalna medan du förbereder gräddbollsfluffet.
Gräddbollsfluff
  • Blanda äggvita, socker, vaniljsocker, salt och kallt vatten i en vispbunke. Koka upp den andra delen vatten och rör sedan ner gelatinpulvret i det heta vattnet så att det löser sig helt. Starta vispen och häll den varma gelatinlösningen i en stråle över de andra ingredienserna. Fortsätt sen vispa på hög hastighet till du får en vit, fluffig och seg massa. Detta tar ca 10 minuter. När du har en spritsbar fluffig massa, häll över det i en spritspåse och spritsar ut på helt avsvalnade muffins. Dekorera gärna med strössel innan fluffet stelnat. Låt de sedan stå svalt i 1-2 timmar så att gelatinet sätter sig.