Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(16)

Chokladmuffins med hallon

Lättbakade & försvinnande goda...

linadeluxe

Vote
(16)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 10-12 st

Räcker till...

10-12 st

Kategorier
Recepttyp Muffins
Näringsvärde Nöt & mandelfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl siktad kakao
  • 25 g smält smör
  • 1 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • ½ paket djupfrysta hallon
  • Sätt ugnen på 225°.
    Blanda mjöl, socker, salt, bakpulver och kakao i en skål. Vispa ihop ägg och mjölk. Häll ner det smälta smöret i mjölblandningen samt mjölk- och äggsmeten. Rör så smeten blir slät. Och jo, den ska vara riktigt tjock och seg. (Om du vill kan du blanda ner djupfrysta hallon även i smeten. I så fall gör du det nu.)
    Fördela smeten i 10-12 stora amerikanska muffinsformar. Strö några hallon på toppen, tryck ej ner dem.
    Grädda i 18-20 minuter. Ta ut och låt dem svalna. Pudra dem sedan med florsocker.