Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Chokladmuffins med hallon
Lättbakade & försvinnande goda...
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 10-12 st
Räcker till...
10-12 st
Recepttyp
Muffins
Näringsvärde
Nöt & mandelfritt
Ingredienser
Så gör du
- 4 dl vetemjöl
- 2 dl strösocker
- ½ tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- 1 ½ dl siktad kakao
- 25 g smält smör
- 1 st ägg
- 2 dl mjölk
- ½ paket djupfrysta hallon
Sätt ugnen på 225°.
Blanda mjöl, socker, salt, bakpulver och kakao i en skål. Vispa ihop ägg och mjölk. Häll ner det smälta smöret i mjölblandningen samt mjölk- och äggsmeten. Rör så smeten blir slät. Och jo, den ska vara riktigt tjock och seg. (Om du vill kan du blanda ner djupfrysta hallon även i smeten. I så fall gör du det nu.)
Fördela smeten i 10-12 stora amerikanska muffinsformar. Strö några hallon på toppen, tryck ej ner dem.
Grädda i 18-20 minuter. Ta ut och låt dem svalna. Pudra dem sedan med florsocker.