Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Cupcake Lillkryddan

Joline Nilsson har gjort dessa underbara cupcakes. Hon var en av de 20 finalisterna i Miss Cupcake 2013.

Vote
(3)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 12 st

Räcker till...

12 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 2 st ägg
  • rivet citronskal från 1 citron
Cream cheese-frosting
  • 50 gram Philadelphiaost
  • 25 gram rumsvarmt smör
  • 3-4 dl florsocker
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
Dekoration
  • ca 3 dl kokosflingor
  • Dr. Oetker hushållsfärg röd+gul
  • Nonstop godis
  • Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke och de blöta ingredienserna i en annan. Rör sedan ihop de två med sked, inte vispa!. Fyll muffinsformar till 3/4, använd med fördel en muffinsplåt när du gräddar dom. Grädda i ca 15 min i 175 grader. Låt svalna något innan du dekorerar dem.

Dekoration
  • Rör ihop philadelphiaosten med florsocker och vaniljsocker. Fördela kokosflingorna i två plastpåsar. Droppa en, två droppar i varje påse av hushållsfärgen och skaka om för att få gul och rosa kokos. Bred på frostingen på varje cupcake, doppa i kokosflingorna och dekorera med nonstop godis. Lycka till!