Cupcake Lillkryddan
Joline Nilsson har gjort dessa underbara cupcakes. Hon var en av de 20 finalisterna i Miss Cupcake 2013.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 12 st
12 st
Ingredienser
Så gör du
- 4 dl vetemjöl
- 2 dl strösocker
- 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 100 g rumsvarmt smör
- 2 dl naturell yoghurt
- 2 st ägg
- rivet citronskal från 1 citron
Cream cheese-frosting
- 50 gram Philadelphiaost
- 25 gram rumsvarmt smör
- 3-4 dl florsocker
- 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
Dekoration
- ca 3 dl kokosflingor
- Dr. Oetker hushållsfärg röd+gul
- Nonstop godis
Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke och de blöta ingredienserna i en annan. Rör sedan ihop de två med sked, inte vispa!. Fyll muffinsformar till 3/4, använd med fördel en muffinsplåt när du gräddar dom. Grädda i ca 15 min i 175 grader. Låt svalna något innan du dekorerar dem.
Dekoration
Rör ihop philadelphiaosten med florsocker och vaniljsocker. Fördela kokosflingorna i två plastpåsar. Droppa en, två droppar i varje påse av hushållsfärgen och skaka om för att få gul och rosa kokos. Bred på frostingen på varje cupcake, doppa i kokosflingorna och dekorera med nonstop godis. Lycka till!