Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Cupcake Ugglan

Cupcake Ugglan var en av finalisterna i Miss Cupcake 2014. Det är Linda Andersson som gjort denna sockersöta cupcake, som är både gluten och laktosfri!

Vote
(2)

Fri från

Glutenfritt

Glutenfritt

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Räcker till ca 10-12 st

Räcker till...

ca 10-12 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Muffins
  • 3 st ägg
  • 2½ dl strösocker
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 100 g smör laktosfritt
  • 1 dl mjölk laktosfri
  • 3½ dl mandelmjöl
  • 2 tsk Dr. Oekter bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 st citron
Frosting
  • 60 g mjukt smör laktosfritt
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 msk färskpressad apelsinsaft
  • 100 g Valios laktosfria creme cheese
Kanderade apelsinskal
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl socker
  • skal från 1 apelsin fin strimlat
Ugglan
  • Dr. Oetker Sockermassa
  • Dr. Oetker hushållsfärg röd
  • Dr. Oetker dekorationsströssel hjärtan
  • Dr. Oetker hushållsfärg svart
Muffins
  • 1. Sätt ugnen på 175 grader.

    2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

    3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.

    4. Blanda mandelmjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. 

    5. Blanda i rivet skal och saft av en citron.

    6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

    7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna. 

    Muffinsarna kan sjunka ihop lite då mandelmjölet är tyngre men det är ju bara en anledning att fylla på med mer frosting!

Frosting
  • Blanda ihop frostingen tills den blir smidig. Den kan skära sig lite när man använder laktosfria alternativ men då häller man bara i mer florsocker. 

Kanderade apelsinskal
  • Koka ihop tills vätskan blir lite seg. Ca 5 min. Ta apelsinskalen, som man försökt strimla till långa smala trådar, och vänd dom i vätskan. Låt dem svalna, och dekorera sen din cupcake så de bildar ett fågelbo.

Ugglan
  • Ta så stor bit av sockermassan, som du vill ha storlek på din uggla. Färga lite mindre än hälften rosa. Forma kroppen av det vita, vingar, rygg och huvud av det rosa. Fäst på kroppen. Ett dekorationshjärta fästs med vatten som näbb, på magen och bak på ryggen. Även ögonen görs av sockerpasta, och det svarta målar du dit med svart hushållsfärg.

    Lycka till!