Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(23)

Cupcakes

Detta recept går att variera i oändlighet. Här är några förslag:

Smakvarianter:
- Tillsätt 200 g rivna morötter i smeten och byt ut vaniljsocker mot 2 tsk kanel.
- Byt ut 0,5 dl av vetemjölet mot siktad kakao.
- Tillsätt 1 påse (75 g) Dr. Oetker korinter i smeten.
- Tillsätt 100 g hackad choklad i smeten.
- Tillsätt 50 g hackade valnötter och byt ut vaniljsocker mot en påse  pepparkakskryddor.

Toppingvarianter:
- Tillsätt några droppar valfri karamellfärg.
- Uteslut smör och limesaft. Smällt i stället ca 100 g choklad över vattenbad och rör ned i glasyren. Använd en god choklad vit, ljus eller mörk.
- Uteslut smör och limesaft. Tillsätt ca 2 dl vispad gräddeoch 1 dl jordgubbssylt i glasyren.
- För extra snabb och enkel topping, använd färdig vaniljkesella.

Vote
(23)

Räcker till 12 st muffins eller 8 st jättemuffins eller 15 st små.

Räcker till...

12 st muffins eller 8 st jättemuffins eller 15 st små.

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl olja (ej olivolja)
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 krm salt
Topping
  • 200 g färskost (Philadelphia eller mascarpone)
  • 75 g mjukt smör
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2 dl siktat florsocker
  • 1 msk lime- eller citronsaft
  1. Vispa ägg och socker pösigt.

  2. Blanda samman alla torra ingredienser. Tillsätt dessa i äggblandningen omväxlande med mjölken och oljan.

  3. Fyll smeten till 2/3 i muffinsformar med hjälp av två matskedar. Grädda i 200ºC i ca 20 minuter för stora muffins och 15 minuter för små. Jättemuffins gräddas i 175ºC i ca 25 minuter. Låt muffinsen svalna.

  4. Tillred toppingen genom att röra samman alla ingredienser till en krämig konsistens. Bred på muffinsen med en kniv eller spritsa med spritspåse.

  5. Dekorera med med blommor, hjärtan, silverkulor, sockerpärlor, prinsessfigurer, marsipanfigurer...