Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(23)

Cupcakes med blåbär, lemon curd & vit chokladfrosting

Jag gjorde dessa mumsiga cupcakes till Sveriges Nationaldag, därav flaggan!

linadeluxe

Vote
(23)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 16-20 muffins

Räcker till...

16-20 muffins

Ingredienser

Så gör du

  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 st citron Rivet skal
  • 1 msk bakpulver
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 2 st ägg Lätt uppvispade
  • 2 1/4 dl mjölk
  • 115 g smält avsvalnat smör
  • 1 tsk vaniljessens alt. 2 tsk äkta vaniljsocker
  • 225 g färska eller frysta blåbär
  • lemon curd, hemgjord eller färdig
  • 100 g vit choklad
  • 200 g naturell färskost
  • Dr. Oetker dekorationsströssel
  • Muffins: Sätt ugnen på 200ºC.
    Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt.
    Rör ihop socker, citronskal, bakpulver och vetemjöl i en bunke. Vispa i en annan större bunke ihop ägg, mjölk, smör och vaniljessens/vaniljsocker med elvisp till en slät smet, ca 1 minut. Tillsätt de torra ingredienserna och rör smeten slät. Rör sist ner blåbären, försiktigt.
    Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet och grädda i mitten av ugnen, 18-20 minuter. Låt svalna på plåten i 5 minuter, ställ dem sedan på galler för att kallna.
    När muffinsen är helt kalla så gröp ur en liten grop i muffinsen, antingen med tesked eller en vass kniv och fyll hålet med ca 1 tsk lemon curd. Placera tillbaka "locket" och tryck till försiktigt.

    Vit chokladfrosting (räcker till ca 10 cupcakes, dubbla receptet om du vill ha frosting på alla!): Lägg osten i en bunke och låt den bli rumsvarm (låt den stå framme medan du bakar dina muffins). Smält chokladen försiktigt över vattenbad och låt den svalna 5-10 minuter, rör i den då & då.
    Häll chokladen över osten och vispa med elvisp till en krämig smet. Fyll en spritspåse med smeten och spritsa över dina muffins. Dekorera med strössel.