Cupcakes med jordgubbar och vit choklad
Ursprungligen är detta ett muffinsrecept från De Oetker.
Jag har gjort lite ändringar och valt att fylla dessa med jordgubbar och vit choklad.
Just dessa har jag garnerat med lite vispad grädde, jordgubbar, marsipanrosor och strössel.
En liten humla i sockerpasta fick också vara med.
Räcker till 20 st Beroende på storlek på formarna
20 st Beroende på storlek på formarna
Ingredienser
Så gör du
- 4 st ägg
- 3 dl strösocker
- 1,25 dl creme fraiche
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1,5 tsk bakpulver
- 80 g smör
Fyllning
- jordgubbar Mängd efter tycke och smak
- vit choklad Mängd efter tycke och smak
Sikta och blanda alla torra ingredienser.
Rör ner creme fraiche och ägg.
Smält smöret och tillsätt sist.
Häll smeten i formar.
Hacka chokladen i bitar och skär jordgubbarna i bitar, tryck ner i smeten i formarna.
Grädda i 190 grader i ca 15 minuter.
Tiden kan variera beroende på hur stora formar som används.
Prova med provsticka för att säkert vea om de är klara.
Låt dem kallna.
Låt fantasin flöda när det kommer till garneringen, frosting, grädde, strössel, frukt eller bär.