Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(12)

Dubai choklad muffins

Saftiga chokladmuffins som i Dubaichokladstil som är fyllda med pistagekräm och kadayif. Lätta att baka hemma.
Vote
(12)

Räcker till 12 st muffins

Räcker till...

12 st muffins

Kategorier
Recepttyp Muffins

Ingredienser

Så gör du

Chokladmuffins
  • 0,7 dl neutral matolja
  • 2 dl mjölk
  • 2 st ägg medelstora
  • 1,5 dl farinsocker
  • 1 st salt nypa
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 0,5 tsk Dr. Oetker bikarbonat
  • 0,5 dl kakao
  • 100 g chokladknappar eller chokladbitar
Fyllning och topping
  • 100 g Kadayif
  • 20 g smör
  • 100 g pistagekräm sötad
  • 20 g sesampasta
  • 150 g mörk choklad
  • hackade pistagenötter
Smöra och bröa muffinsplåten med
  • smör eller olja
  • vetemjöl
Fyllningen
  • Hacka kadayif i små bitar och stek i en panna med smör tills den är gyllenbrun. Blanda den rostade kadayifen med pistagekrämen och sesampasta med en träslev tills det blir en krämig blandning. Bred ut ca 1 rågad matsked av pistagekadayif-fyllningen platt på bakplåtspapper. Dela resten i 12 valnötsstora portioner och låt svalna.
Muffins
  1. Blanda oljan med mjölk, ägg, socker, salt och vaniljsocker med en visp. Blanda mjölet med bakpulvret, bakpulver och kakao, sikta över blandningen i äggmjölken och rör om kort. Ta åt sidan ca 2 msk av chokladbitarna för att strö över och rör ner resten i smeten.
  2. Häll ca 2/3 av smeten i en smord, mjölad muffinsform. Lägg en portion fyllning i varje och tryck ner den lätt i blandningen. Bred ut resterande smet ovanpå och strö över chokladbitarna som du ställt åt sidan.
  3. Ställ muffinsformen på ett galler i mitten av ugnen och grädda i ca 25 minuter i 180 °C över/undervärme eller 160 °C varmluft.
Topping
  • Efter gräddningen låter du muffinsen svalna i formen i ca 5 minuter, ta sedan försiktigt bort dem från formen och låt dem svalna. Smält chokladen och bred på muffinsen med en sked, strö över pistagenötter och dekorera med resterande pistagekadayif-fyllning.