Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Dubai choklad muffins
Saftiga chokladmuffins som i Dubaichokladstil som är fyllda med pistagekräm och kadayif. Lätta att baka hemma.
Räcker till 12 st muffins
Räcker till...
12 st muffins
Recepttyp
Muffins
Ingredienser
Så gör du
Chokladmuffins
- 0,7 dl neutral matolja
- 2 dl mjölk
- 2 st ägg medelstora
- 1,5 dl farinsocker
- 1 st salt nypa
- 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 0,5 tsk Dr. Oetker bikarbonat
- 0,5 dl kakao
- 100 g chokladknappar eller chokladbitar
Fyllning och topping
- 100 g Kadayif
- 20 g smör
- 100 g pistagekräm sötad
- 20 g sesampasta
- 150 g mörk choklad
- hackade pistagenötter
Smöra och bröa muffinsplåten med
- smör eller olja
- vetemjöl
Fyllningen
- Hacka kadayif i små bitar och stek i en panna med smör tills den är gyllenbrun. Blanda den rostade kadayifen med pistagekrämen och sesampasta med en träslev tills det blir en krämig blandning. Bred ut ca 1 rågad matsked av pistagekadayif-fyllningen platt på bakplåtspapper. Dela resten i 12 valnötsstora portioner och låt svalna.
Muffins
- Blanda oljan med mjölk, ägg, socker, salt och vaniljsocker med en visp. Blanda mjölet med bakpulvret, bakpulver och kakao, sikta över blandningen i äggmjölken och rör om kort. Ta åt sidan ca 2 msk av chokladbitarna för att strö över och rör ner resten i smeten.
- Häll ca 2/3 av smeten i en smord, mjölad muffinsform. Lägg en portion fyllning i varje och tryck ner den lätt i blandningen. Bred ut resterande smet ovanpå och strö över chokladbitarna som du ställt åt sidan.
- Ställ muffinsformen på ett galler i mitten av ugnen och grädda i ca 25 minuter i 180 °C över/undervärme eller 160 °C varmluft.
Topping
- Efter gräddningen låter du muffinsen svalna i formen i ca 5 minuter, ta sedan försiktigt bort dem från formen och låt dem svalna. Smält chokladen och bred på muffinsen med en sked, strö över pistagenötter och dekorera med resterande pistagekadayif-fyllning.