Frosted Banana Cupcakes
Receptkälla: DagensMuffin.se
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 8 muffins (stora)
8 muffins (stora)
Ingredienser
Så gör du
Muffinssmet
- 3,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 tsk malen kanel
- 125 gram smör
- 1,5 dl strösocker
- 1,5 dl ljus sirap
- 2 st ägg
- 0,5 dl creme fraiche
- 2-3 st mosade bananer
Frosting
- 150 gram vit choklad
- 150 gram Philadelphiaost
Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel i en skål.
I en annan skål vispar du smör, socker och sirap pösigt.
Vispa sedan ner äggen, ett i taget.
Tillsätt créme fraiche, de torra ingredienserna och de mosade bananerna. Vispa bara tills det precis blandats, inte mer. Låt smeten vila i kylskåpet i minst 30 minuter.
Fördela smeten jämnt i formarna, grädda i 25 min i 200°C.
Gör frostingen medans cupcakesen svalnar. Hacka chokladen och smält den i micron eller ett vattenbad.
Rör osten krämig med chokladen. Låt stelna något i kyl eller frys.
Bred på frostingen när cupcakesen har svalnat helt.
Dekorera efter eget tycke :)