Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(21)

Fudgy chokladmuffins!

Riktigt saftiga, nästan krämiga chokladmuffins (tänk brownie i muffinsformat) med djup chokladsmak. Bättre än såhär blir det inte! Tänk på att kvalitet och kakaohalt på chokladen har en stor påverkan på slutresultatet.

Fikaplaneten

Vote
(21)

Räcker till 10 st

Räcker till...

10 st

Ingredienser

Så gör du

Chokladmuffins:
  • 125 g mörk choklad, 44% kakao
  • 125 g smör
  • 2 st ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • en nypa salt
Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 175 grader och ställ ut 10-12 muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Smält choklad och smör över vattenbad.
  3. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Vispa ned chokladen på lägsta hastighet.
  4. Sikta och vänd ned de torra ingredienserna. Fyll muffinsformarna till 3/4 och grädda ca 15-25 minuter. Håll koll, övergrädda inte, vi vill att de ska vara härligt mjuksega i mitten!