Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(57)

Glutenfria Cupcake med Blåbär och Citron

Underbara glutenfria cupcakes som är lätta att baka.

johanna--andersson

Vote
(57)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Glutenfritt

Glutenfritt

Räcker till 16 st cupcakes

Räcker till...

16 st cupcakes

Ingredienser

Så gör du

Muffins
  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 2 ½ dl fin glutenfri mjölblandning (150 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk Fiberhusk
  • 1 dl mjölk eller vatten
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 dl blåbär
Cream cheese frosting
  • 60 g mjukt smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk färskpressad citron, saften
  • 100 g Philadelphiaost
  • Några droppar valfri karamellfärg
Muffins
  • Vispa ägg och socker riktigt poröst.

    Blanda mjöl, bakpulver och fiberhusk. Rör försiktigt ner blandningen i äggsmeten.

    Koka upp mjölken eller vattnet och tillsätt matfettet. Låt det smälta och häll blandningen i äggsmeten under försiktig omröring.

    Häll smeten i fina muffinsformar. Fyll formarna till 3/4.

    Strö över blåbär.

    Grädda muffinsarna i 175 grader ca 12 minuter.

Cream cheese frosting
  1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.

  2. Vispa i philadelphiaosten.

  3. Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.

    Bred glasyren på muffinsarna och garnera med strössel eller blommor.