Glutenfria Cupcake med Blåbär och Citron
Underbara glutenfria cupcakes som är lätta att baka.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Glutenfritt
Glutenfritt
Räcker till 16 st cupcakes
16 st cupcakes
Ingredienser
Så gör du
Muffins
- 2 st ägg
- 2 dl socker
- 2 ½ dl fin glutenfri mjölblandning (150 g)
- 1 tsk bakpulver
- ½ tsk Fiberhusk
- 1 dl mjölk eller vatten
- 50 g smör eller margarin
- 2 dl blåbär
Cream cheese frosting
- 60 g mjukt smör
- 5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 msk färskpressad citron, saften
- 100 g Philadelphiaost
- Några droppar valfri karamellfärg
Muffins
Vispa ägg och socker riktigt poröst.
Blanda mjöl, bakpulver och fiberhusk. Rör försiktigt ner blandningen i äggsmeten.
Koka upp mjölken eller vattnet och tillsätt matfettet. Låt det smälta och häll blandningen i äggsmeten under försiktig omröring.
Häll smeten i fina muffinsformar. Fyll formarna till 3/4.
Strö över blåbär.
Grädda muffinsarna i 175 grader ca 12 minuter.
Cream cheese frosting
Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
Vispa i philadelphiaosten.
Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.
Bred glasyren på muffinsarna och garnera med strössel eller blommor.