Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Glutenfria muffins med schackrute-frosting
Superfina, goda och höga glutenfria muffins, som jag komponerade ihop till min älskade lillasyster som är glutenintollerant.
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Räcker till 10 stora eller 15 små
Räcker till...
10 stora eller 15 små
Recepttyp
Muffins
Näringsvärde
Glutenfritt
Ingredienser
Så gör du
- 2 st ägg delade i vitor och gulor
- 2 dl socker
- 3 dl glutenfri mix, sempers
- 2 tsk bakpulver
- 2 msk kakao
- 50 g margarin
- 1 dl mjölk
Frosting
- 100 g Philadelphiaost
- 50 g margarin
- 4,5-5 dl florsocker
- 2 msk kakao & en skvätt kaffe
- 1,5 tsk vaniljsocker
Vispa äggvitorna till ett hårt skum
Blanda äggulor o socker, blanda ner glutenfri mix, bakpulver o kakao o tillsätt smält margarin o mjölk.
Vänd sist ner äggvitorna försiktigt i smeten o klicka ut i muffinsformar.
Grädda stora i 175ºC ca 20-25 minuter o små i 200ºC ca 10 minuter.
Låt svalna
Frosting
Blanda Philadelphia, margarin o florsocker i en skål. Vispa slät.
Dela upp smeten i 2 skålar. Blanda kakao & kaffe i den ena och vaniljsocker i den andra.
Spritsa frostingen på muffinsarna i önskat mönster.