Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Glutenfria muffins med schackrute-frosting

Superfina, goda och höga glutenfria muffins, som jag komponerade ihop till min älskade lillasyster som är glutenintollerant.

Vote
(6)

Fri från

Glutenfritt

Glutenfritt

Räcker till 10 stora eller 15 små

Räcker till...

10 stora eller 15 små

Kategorier
Recepttyp Muffins
Näringsvärde Glutenfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 2 st ägg delade i vitor och gulor
  • 2 dl socker
  • 3 dl glutenfri mix, sempers
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 50 g margarin
  • 1 dl mjölk
Frosting
  • 100 g Philadelphiaost
  • 50 g margarin
  • 4,5-5 dl florsocker
  • 2 msk kakao & en skvätt kaffe
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  1. Vispa äggvitorna till ett hårt skum

  2. Blanda äggulor o socker, blanda ner glutenfri mix, bakpulver o kakao o tillsätt smält margarin o mjölk.

  3. Vänd sist ner äggvitorna försiktigt i smeten o klicka ut i muffinsformar.

  4. Grädda stora i 175ºC ca 20-25 minuter o små i 200ºC ca 10 minuter.

  5. Låt svalna

Frosting
  1. Blanda Philadelphia, margarin o florsocker i en skål. Vispa slät.

  2. Dela upp smeten i 2 skålar. Blanda kakao & kaffe i den ena och vaniljsocker i den andra.

  3. Spritsa frostingen på muffinsarna i önskat mönster.