Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Hallon- och kolamuffins
Väldigt mumsiga muffins som är lätta att variera, t.ex. genom att byta ut bären!
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 12 st muffins
Räcker till...
12 st muffins
Ingredienser
Så gör du
- 150 gram smör
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 st ägg
- 5 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 1,5 dl mjölk
- 2,5 dl hallon
- 1 dl kolasås på tub(t.ex. O´hoj)
- sådär lite pärlsocker till garnering
1. Sätt ugen på 225 grader. Rör smör, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och rör kraftigt emellan.
2. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner blandingen i smeten tillsammans med mjölken. Blanda i hallonen(försiktigt så att det inte blir helt mosade).
3. Ställ muffinsformar av papper i en muffinsplåt. Fördela hälften av smeten i formarna. Spritsa i kolasåsen. Klicka över resten av smeten. Strö på pärlsocker.
4. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt muffinsen svalna en gnutta innan de serveras. De smakar bäst lite småvarma.