Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Hallonmuffins

Hallonmuffins, gott folk, tycker jag att ni ska ta och göra idag. Hotta upp dom med lite vaniljkräm i mitten. Gör dig en stor kopp med ditt favorit-te och greppa tag i en nygräddad muffin - perfekt söndagsfika. Eller hur?

Helena Ljunggren

Vote
(5)

Räcker till 12 st muffins

Räcker till...

12 st muffins

Ingredienser

Så gör du

  • 2 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 gram mjukt smör
  • 1 st citron (rivet skal och saften)
  • 2 dl hallon
  • potatismjöl till hallonen
  • 1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner det och citronsaft/skal i äggsmeten.

    2. Blanda mjöl och bakpulver och blanda i det försiktigt i smeten.

    3. Vänd ner ca 1,5 dl hallon, som du skakat lite försiktigt i en påse med potatismjöl, i smeten, spara några att lägga på toppen.

    4.Gör vaniljkrämen.

    5. Lägg en klick med smet på botten i formarna, sedan en klick med kräm och till sist ett lager med muffinsmet igen. Fyll inte hela formen utan bara 3/4 ungefär. Tryck ner några hallon på toppen.

    6. Grädda i mitten av ugnen på 180 grader i ca 15-20 minuter. Håll koll.

    7. Pudra över lite florsocker innan servering.