Hallonmuffins
Hallonmuffins, gott folk, tycker jag att ni ska ta och göra idag. Hotta upp dom med lite vaniljkräm i mitten. Gör dig en stor kopp med ditt favorit-te och greppa tag i en nygräddad muffin - perfekt söndagsfika. Eller hur?
Räcker till 12 st muffins
12 st muffins
Ingredienser
Så gör du
- 2 st ägg
- 1,5 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 150 gram mjukt smör
- 1 st citron (rivet skal och saften)
- 2 dl hallon
- potatismjöl till hallonen
1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner det och citronsaft/skal i äggsmeten.
2. Blanda mjöl och bakpulver och blanda i det försiktigt i smeten.
3. Vänd ner ca 1,5 dl hallon, som du skakat lite försiktigt i en påse med potatismjöl, i smeten, spara några att lägga på toppen.
4.Gör vaniljkrämen.
5. Lägg en klick med smet på botten i formarna, sedan en klick med kräm och till sist ett lager med muffinsmet igen. Fyll inte hela formen utan bara 3/4 ungefär. Tryck ner några hallon på toppen.
6. Grädda i mitten av ugnen på 180 grader i ca 15-20 minuter. Håll koll.
7. Pudra över lite florsocker innan servering.