Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Hallonmuffins med vit chokladfrosting

angelicaan

Vote
(2)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 12 muffins (normalstora)

Räcker till...

12 muffins (normalstora)

Ingredienser

Så gör du

Muffinssmet
  • 2 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 100 gram smält smör
  • hallon
Frosting
  • 150 gram vit choklad
  • 150 gram Philadelphiaost
  1. Vispa ägg och socker pösigt.

  2. Smält smöret.

  3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i äggsmeten.

  4. Tillsätt smält smör och blanda i hop till en jämn smet.

  5. Fördela i smeten i formar. Tryck ner ett par hallon i varje muffin. Grädda ca 15-20 min, ugn 200°C

  6. Gör frostingen medans cupcakesen svalnar. Hacka chokladen och smält den i micron eller ett vattenbad. Rör osten krämig med chokladen. Låt stelna något i kyl eller frys. Bred på frostingen när cupcakesen har svalnat helt.