Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Hasselnötsmuffins med ingefärscrème

Recept på muffins smaksatta med hasselnöt och toppade med en len ingefärscrème.

Vote
(2)

Räcker till 12 st stora muffins eller 24 st små

Räcker till...

12 st stora muffins eller 24 st små

Kategorier
Recepttyp Muffins
Tillfälle Jul

Ingredienser

Så gör du

  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl rårörsocker
  • 2 st ägg
  • 150 g smör rumstempererat
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1,25 dl mjölk
  • 50 g Dr. Oetker hackade hasselnötter
Topping
  • 125 g färskost
  • 1 msk honung
  • 1 tsk torkad ingefära
  • Dr. Oetker jordgubbskulor
  1. Rör socker och smör vitt.

  2. Tillsätt äggen ett och ett. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smöret tillsammans med mjölken.

  3. Tillsätt nötterna och fyll muffinsformar 2/3 ( Helst "amerikanska" formar som är lite stabilare.

  4. Baka i nedre delen av ugnen på 160 grader i ca 25 minter för stora och 20 minuter för de mindre.

  5. Rör ihop färskost, honung och ingefära och fördela på muffinsen. Dekorera med jordgubbskulor.