Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Hasselnötsmuffins med ingefärscrème
Recept på muffins smaksatta med hasselnöt och toppade med en len ingefärscrème.
Räcker till 12 st stora muffins eller 24 st små
Räcker till...
12 st stora muffins eller 24 st små
Ingredienser
Så gör du
- 1,5 dl strösocker
- 1 dl rårörsocker
- 2 st ägg
- 150 g smör rumstempererat
- 5 dl vetemjöl
- 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 1,25 dl mjölk
- 50 g Dr. Oetker hackade hasselnötter
Topping
- 125 g färskost
- 1 msk honung
- 1 tsk torkad ingefära
- Dr. Oetker jordgubbskulor
Rör socker och smör vitt.
Tillsätt äggen ett och ett. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smöret tillsammans med mjölken.
Tillsätt nötterna och fyll muffinsformar 2/3 ( Helst "amerikanska" formar som är lite stabilare.
Baka i nedre delen av ugnen på 160 grader i ca 25 minter för stora och 20 minuter för de mindre.
Rör ihop färskost, honung och ingefära och fördela på muffinsen. Dekorera med jordgubbskulor.