Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Jordgubbscupcakes

Vote
(2)

Räcker till 12 st cupcakes

Räcker till...

12 st cupcakes

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 125 g mjukt smör
  • 150 g socker
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 3 st ägg
  • 0,5 dl mjölk
  • 225 g vetemjöl
  • 1,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 12 st muffinsformar
Topping
  • 250 g färska jordgubbar
  • 2,5 dl vispgrädde
  • florsocker
  1. Rör smör, socker och vaniljsocker mjukt. Vispa ner äggen ett i taget.

  2. Rör ner mjölk och sikta vetemjöl och bakpulver i smeten. Vispa snabbt samman smeten och fördela den i muffinsformarna.

  3. Grädda muffinsen ca 20 minuter i 175 grader. Låt muffinsen svalna.

  4. Skölj bären och skär dem i små bitar. Vispa grädden tjock och vänd ner jordgubbsbitarna. Smaka av med florsocker.

  5. Skär av toppen på varje muffins och gör en fördjupning med hjälp av en sked. Fördela jordgubbsgrädden i muffinsarna, lägg på locket och pudra med florsocker.